Bábosok, drámások szakmai rendezvényeken

Hallgatóink novemberben több szakmai rendezvényen is részt vettek.

A BabaArt művészeti szakmai konferencia már 5. alkalommal került megrendezésre Kispesten.
Hallgatóink már több éve rendszeresen meglátogatják a rendezvényt. Idén a nappali tagozatos csecsemőgondozó és óvodapedagógusok vettek részt a programon. A délelőtti programok előadói között kiemelten fontos és élvezetes élőadást tartott Hámori József professzor az agykutatás művészetek területén is fontos eredményeiről, valamint a játék fontosságáról.
Délután szabadon választott workshopokon vehettek részt a hallgatók, a zene, a tánc, a mesélés, annak vizuális megjelenítése témákban.
 
A drámapedagógus és a nappali tagozatos szociálpedagógus hallgatók a Drámapedagógiai Hétvégén vettek részt november 19-én. A rendezvény idén a Színház-dráma-nevelés címet kapta. A már 24. alkalommal minden évben megrendezendő, nagy múlttal rendelkező esemény a drámapedagógusok találkozó helye, alkalom a tapasztalatok megosztására, szakmai vitákra. A párhuzamosan zajló eseményekre külön regisztrációra volt szükség. A szakmai nap egyik fő programja volt a diákszínjátszók bemutatkozása, valamint drámafoglalkozások, színházi nevelési programok bemutatása. Az érdeklődőknek az óvodásoktól, a kisiskolásokon keresztül a középiskolás korosztálynak szóló foglalkozásokon is részt lehetett venni.
 
A hallgatók számára érdekes és sokszor nagyon újszerű programok a tanároknak leadott beszámolókban és azok közös megbeszélése során összegződik.
 
Képzésünk fontos eleme, hogy a művészeti nevelés területein elért legfrissebb eredményekről számot adjunk a hallgatónknak a szakmai rendezvények keretében is.
2016. november 30.