Belga oktatók voltak vendégeink

Az Erasmus+ program oktatói mobilitásának keretében két kollégát is fogadhattunk Belgiumból az elmúlt hetekben.

Mindkét tanárnő előadás-anyaga (magyar fordítással is) a hallgatóink rendelkezésére áll, hogy lehetőség legyen a látottak későbbi felelevenítésére is.

Lutgart Gielen sokoldalú oktatói repertoárjából a technika területét választotta ki, melynek segítségével a kör-projekt módszert ismerhettük meg részletesebben. A Pedagógiatörténeti Műhely programjaként, Szarka Emese tanárnő szervezésében, hallgatóink és oktatóink érdeklődéssel vettek részt a mozgalmas, interaktív foglalkozáson. Buzogány Ágota tanárnő vállalta a tolmácsolást azon hallgatóink kedvéért, akik az angol nyelvben még segítséget igényelnek. A decemberben, Antwerpenben tartandó nemzetközi hétre szívélyes meghívást kaptunk, ahol további tapasztalatokkal gazdagodhatnak diákjaink és oktatóink is.
 
 
Karen De Maesschalck, Gentből érkezett és az óvodapedagógus és tanító szakos hallgatóinknak tartott didaktikai előadásokat matematikából Buzogány Ágota és Libor Józsefné tanárnők csoportjainak. A rengeteg, általa készített játékot mindenki kipróbálhatta és meggyőződhetett róla, hogy nem mindig a drága eszközök a legcélravezetőbbek. Egyszerű, a gyerek számára is könnyen kezelhető és elsajátítható játékokkal hatékonyabb munkát lehet végezni a lassabban haladó gyerekek esetében is.
 
 
Mindkét kolléganő kifejezte elismerését a nálunk folyó munkával, a hallgatók és oktatók hozzáállásával kapcsolatban. Örömmel és tapasztalatokban gazdagodva viszik haza jó hírünket és ajánlják iskolánkat a saját hallgatóiknak, mint Erasmus mobilitási lehetőséget. A mi hallgatóink és oktatóink pedig biztosak lehetnek abban, hogy nagy szeretettel fogják őket fogadni úgy Gentben, mint Antwerpenben.
 
 
Libor Józsefné dr.
tanulmányi rektorhelyettes
2016. április 14.