Aktuális

Tisztelt Olvasóink!

Könyvtárunk új integrált könyvtári rendszerre fog február folyamán átállni.
Ahhoz, hogy az új szolgáltató el tudja végezni az átállást ezért:
Felhívjuk figyelmüket arra, hogy a könyvtár kölcsönző részlege 2019. február 4-től nem kölcsönöz könyveket, csak helyben használat lesz lehetséges.
Illetve, felhívjuk figyelmüket, hogy február 14-ig minden kölcsönzött dokumentumot vissza kell hozni a könyvtárba.

Előreláthatólag február 20-tól zavartalan a Könyvtár működése.

A kölcsönző részleg a 2018/2019-es tanév II. félévében az alábbi szombatokon 9-13 óráig tart nyitva:

február 2., 9., 23.

március 2., 9., 23., 30

árpilis 6., 13., 27.

május 4., 11., 18., 25.

június 1., 15., 22.

 

Tisztelt Olvasóink!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a Könyvtár könyvtárhasználati szabályzata 2019. január 22-én módosult. A változásokat a Könyvtárhasználati szabályzat menüpont alatt tekinthetik meg.

 

Tisztelt Olvasóink!

Az alábbi linket megnyitva kapnak segítséget ahhoz, hogyan tudják könyveiket on-line meghosszabbítani.

Tájékoztatjuk a könyvtárhasználókat, hogy a főiskola Szenátusa 2013. március 19-i ülésén, a SZH 13.03.20./11. számú határozatával elfogadta a főiskola működését érintő térítési díjak megállapításának módosítását és racionalizálását. A szenátusi határozat alapján, a Rektori Tanács a RTH-13-02-19/1. számú határozatával módosította a könyvtári késedelmi díj összegét.

A könyvtári késedelmi díj összege 2013. április 3-tól

100 Ft / dokumentum / nap.

A Főiskola hallgatói (nappali, levelező és esti tagozaton) keretszerződés értelmében ingyen iratkozhatnak be a váci Katona Lajos Városi Könyvtárba (évente max. 100 hallgató: félévente 50-50) és a Váci Egyházmegyei Könyvtárba (létszámkorlátozás nélkül). Számukra a beiratkozási díjat a Főiskola téríti meg. A beiratkozáshoz a hallgatói jogviszony igazolása szükséges (diákigazolvánnyal).

Számos kutatás is bizonyítja, hogy napjainkban a természettudományos tantárgyak oktatása a hagyományos módszerekkel már nem eléggé hatékony. Kilenc intézmény munkatervet dolgozott ki, majd anyagi támogatást kapott az Európai Uniótól „Aktív tanulási anyagok fejlesztése a szakképző iskolákban a természettudományos tárgyakat oktató tanárok részére” címen. A projektben Magyarország részéről a Tudás Alapítvány vett részt. A végzett munka eredményeinek teljes szövege és a diákok által készített poszterek az alapítvány honlapján tekinthetők meg: http://tudasalapitvany.hu/projektek/active-learning/