Te Deum hálaadó, tanévzáró szentmise a székesegyházban

2017. május 22-én 13 órakor a félév és egyben a tanév szorgalmi időszakának zárásaként hálaadó szentmisén vehettünk részt a székesegyházban.

Dr. Beer Miklós váci megyéspüspök atya szívhez szóló szavai segítettek abban, hogy átgondoljuk, összegezzük magunkban a tanév fontos eseményeit, az egyéni és csoportos eredményeket vagy az esetleges kudarcokat. Úgy gondolom, hogy az állandó rohanásban nagyon fontos szerepe van ezeknek, hiszen a továbblépés, az új feladatokkal való megbirkózás csak úgy lehet sikeres, ha folytatjuk a jó és hasznos munkát, a hibáinkat viszont megpróbáljuk javítani, kiküszöbölni. A pedagógusi hivatás két alappillére az igazságosság és a hitelesség volt az elmélkedés vezérfonala. Lelki feltöltődésünket Dr. Sirák Péter orgonajátéka és Heverdle Péterné Dr. Köncse Kriszta tanárnő éneke tette teljessé. Örültünk volna, ha még több hallgatóval tudtuk volna megosztani ezt a felemelő élményt, hiszen elsősorban nekik szólt a mise, értük szólt az imádság.

 

A délután folyamán a székesegyház előtt került bemutatásra a Hajléktalan Jézus szobor, mely országjáró útján, most hozzánk is eljutott. Az elgondolkodásra késztető beszédek mellett művészi élményben is részünk volt a Szt. Cecília kórus éneklése és Csuja Imre színművész szavalata által.

2017. május 23.